Vermijd werkeloosheid

Ontsnappen aan langdurige werkeloosheid

Het kan iedereen gebeuren, langdurige werkeloosheid door ziekte, ontslag, zwangerschap of welke reden dan ook.
Gevangen zitten in langdurige werkeloosheid kan een grote impact hebben op jouw mentale, maar ook fysieke welzijn. Dit is vooral het geval wanneer de werkeloosheid geen bewuste keuze is geweest, zoals bij ontslag door een reorganisatie.
Om het allemaal nog erger te maken zorgt een lange periode van werkeloos voor een gat in je CV. Een gat in je CV kan op zijn beurt de reden zijn dat een werkgever de voorkeur geeft aan een andere sollicitant. Vervolgens ben je weer terug bij af… of zelfs slechter af. Je bent immers weer 1 afwijzing verder.

Verander je sollicitatiestrategie

Heb jij al op verschillende manieren gesolliciteerd, maar nog steeds geen beet?
Wanneer je na oneindig veel pogingen nog steeds nergens aan het werk komt, zal je jezelf moeten afvragen of de oorzaak niet bij jezelf ligt. Heb je weleens om feedback gevraagd over jouw manier van solliciteren? Is jouw CV misschien niet meer volledig up-to-date? Stel je onrealistische doelen en je kunt je natuurlijk ook nog afvragen of je wel voor de juiste functies solliciteert.
Alle voorbereidingen en oefeningen voor de sollicitatie kunnen voor niets zijn wanneer je op de verkeerde vacatures reageert, ga op onderzoek uit en kijk welke veel voorkomende functietitels worden gebruikt om jouw plek in de arbeidsmarkt te omschrijven.

Val op tussen al die sollicitanten

Word jij niet uitgenodigd voor een gesprek? Val jij tussen een grote groep werkzoekenden? Een goed middel om dit soort gevallen te benaderen is een creatieve manier te vinden op solliciteren, dit hoeft niet iets heel ingewikkelds te zijn maar simpelweg iets wat jou ‘in de spotlight’ zet.
Ieder persoon kan een cv met een saaie motivatiebrief sturen maar je moet bij jezelf bedenken dat de werkgevers dagelijks dit soort sollicitaties krijgt en pas actie gaat ondernemen als hij iets ziet waardoor jij opvalt, doe eens gek wees vooral creatief en zorg dat je opvalt tussen de andere sollicitanten. De werkgever zal nieuwsgierig zijn naar jou en dat vergroot de kans te worden uitgenodigd/aangenomen.

Het hoeft natuurlijk niet in Nederland te zijn

Zoek werk in het buitenland! Wanneer je natuurlijk de taal kent/beheerst kan het geen kwaad deze optie te overwegen. Wanneer je je niet laat beperken door landgrenzen gaat er een wereld aan opties voor je open. Nederland word gekenmerkt door haar kenniseconomie en van onze kennis maken bedrijven in het buiteland maar al te graag gebruik.

Ontwijk langdurige werkeloosheid

Ontsnappen aan langdurige werkeloosheid is dus zoals je hebt gelezen niet zomaar iets, het is moeilijk en vergt veel inspanning. Jouw sollicitatie strategie moet je blijven verbeteren en positief blijven ondanks alle tegenslagen. Het is niet raar om langdurig werkeloos te zijn, maar het is de manier waarop je ermee omgaat die ervoor kan zorgen dat de langdurigheid geen eeuwigheid wordt.

Recent Posts