FRISS werkt

Waarom zou ik kiezen voor een uitzendkracht?

Waarom zou ik kiezen voor een uitzendkracht?

Deze vraag ontvangen wij erg vaak, het inhuren van een uitzendkracht in plaats van het aannemen van een nieuwe medewerker heeft veel voordelen! Wij zijn NEN gecertifieerd en werken volgens de richtlijnen van ABU – NBBU. Zo weet u dat wij afdracht doen van de loonheffingen en omzetbelasting en ervoor zorgen dat u niet onder het wettelijke minimumloon wordt betaald. Niet voor niets groeit het aantal banen bij uitzendbureaus in rap tempo: volgens het CBS werken op dit moment ruim 825.000 Nederlanders via een uitzendbureau. Een grote kans dus dat hier een ideale werknemer voor jou tussen zit.

De zeven voordelen van een uitzendkracht op een rij;

U hoeft geen tijd en geld te besteden aan de werving en selectie: dat wordt gedaan door het uitzendbureau op basis van jouw wensen. Als het goed is, wordt deze persoon ook door zijn uitzendbureau begeleid. Uw nieuwe kracht heeft dus meteen de juiste werkmentaliteit.

U loopt niet de werkgeversrisico’s die u bij een werknemer in dienst wel zou lopen. Wordt de nieuwe kracht ziek, dan is het uitzendbureau verantwoordelijk voor eventuele doorbetaling van het loon en re-integratie.

U kunt uw uitzendkrachten inzetten, wanneer u ze nodig heeft. Een druk seizoen of een onverwacht groot project? U huurt je medewerker in, wanneer u werk hebt. Zodra de klus is afgelopen, zit u nergens aan vast.

Een uitzendbureau kent de markt goed en heeft toegang tot veel meer werkzoekenden dan dat u aan sollicitanten zou krijgen. Een uitzendbureau kan u dan ook heel snel aan een geschikte nieuwe medewerker helpen.

Niet u, maar het uitzendbureau is verantwoordelijk voor de administratieve verplichtingen voor uw nieuwe medewerker. U hoeft alleen te controleren of uw uitzendkracht het juiste aantal gewerkte uren doorgeeft aan zijn of haar bureau.

U kunt heel makkelijk en risicoloos nieuw personeel ‘uitproberen’. De regels rond het geven van een proeftijd aan tijdelijke medewerkers zijn strenger geworden. Een uitzendkracht zou u kunnen beschouwen als iemand met een heel lange proeftijd.

Binnen een uitzendbureau heeft u de mogelijkheid om in het totaal in 4 jaar tijd, 6 maal een contract aan te bieden.

Heeft u nog vragen ? Neem dan contact met ons op !